onsdag 13. april 2011

Øltest: Berentsens Brygghus, Lyng & Honning Ale, 4,7%

Berentsens Brygghus AS ble etablert i 1895 av kaptein Wilhelm Berentsen. Bryggeriet og drikkevareprodusenten drives i dag av Harald Berentsen, Bryggeriets 4 generasjons bryggerimester. Helt siden 1895 har Berentsens satset på friske, naturlige råvarer av ypperste kvalitet. Som de sier: "Det finnes ingen snarvei til ekte, god smak!"

"Gjennom mye prøving har jeg ervervet meg omfattende innsikt i hva som skal til for lage gode, forfriskende drikker,“ sier Harald Berentsen med en stolthet og respekt for tre generasjoner kjennere. Hans grundige innsikt og troen på at naturlig smak aldri går av moten, har vært drivkreftene i utviklingen av Berentsens varierte produkter. (Kilde)

Dette ølet fikk jeg fra en god kamerat som ville at jeg skulle teste et han ikke syntes var noe godt. Jeg er ikke vanskelig å be. 

Ølet er det første (og eneste?) brygget i deres "Innova-brygg"-serie. Serien skal være starten på en kreativ reise i ølets verden. Brygget er uklart, dødt og det er total mangel på skum. Lukten bærer veldig preg av at ølet er tilsatt honning - dette gjelder òg smaken. Jeg føler som om jeg drikker ren honning med noe innslag av lyng, frem til jeg plutselig mister smaksopplevelsen og munnen blir tørr. Enten har ølet blitt dårlig i lagring eller så har de mislykket totalt med dette brygget. Ikke godt. 

Poeng: 3 av 100
Pris: -
Hvor: - 
Test nr: 121

7 kommentarer:

 1. Innova-brygg serien består også av Stellinger Divium 15% :)

  SvarSlett
 2. Wow! 3 av 100! Dette hørtes spennende ut. Alltid gøy med ekstreme øl, enten det er i den ene eller andre retningen. Dette må prøves ut!

  SvarSlett
 3. Hehe. Den var ikkje ein suksess, altså... Trur eg ville gjeve nokre småpoeng meir berre fordi den er kjøpt på utsalet til bryggeriet i Eigersund. Men absolutt ikkje for smaken!

  SvarSlett
 4. Hei Tommy,

  Vi synes det er leit at du har testet Lyng og honningølet først nå.

  Dette ølet ble brygget i 2007, og er for lengst utgått på dato og ute av salg.

  Ingen kan forvente at dette ølet skal holde seg bra på verken lukt, smak eller skum, så lenge etter at det har vært produsert.

  Mvh, “Oss på Berentsens Brygghus”

  SvarSlett
 5. Ja, den er nok litt i gammleste laget. Hvor fikk du tak i det?

  SvarSlett
 6. Hei,

  Ja, dessverre fikk jeg en gammel øl av en gammel kamerat. (jf.Steinar Sneås Skauge sin kommentar lengre oppe). Jeg lovte derimot at jeg skulle teste denne, så dermed ble det gjort.

  Jeg skjønner at dere, Berentsens Brygghus, synes det er urettferdig av meg å anmelde en gmmel og utgått øl, men som jeg skriver i en kommentar ovenfor. Dere er på langt nær avskrevet. Jeg har hatt, og kommer til å få, fantastiske opplevelser med øl fra deres bryggeri.

  Håper jeg får testet flere av deres "innova-brygg" - for de er spennende og vågal.

  God påske til dere alle!

  SvarSlett
 7. Det var ikke har jeg har kommentert at jeg ikke har avskrevet Berentsens Brygghus... Men uansett... Jeg gleder meg til neste test av Berentsens Brygghus.

  SvarSlett