fredag 4. juni 2010

Brouwerij 3 Fonteinen: Oude Geuze, 6%


Dette var et merkelig øl. En belgisk lambik - et fruktig ufiltrert spontangjæret øl. Mine første tanker rundt dette ølet var at det minte om cider fra Hardanger. Som sagt var det veldig fruktig - der jeg ante en smak av rabarbra, men det hadde en fin gyllen farge. Jeg syntes ikke dette var så særlig godt, men på en varm sommerdag i en het solvegg, kan dette ølet komme til nytte. Jeg kommer nok ikke til å prøve akkurat dette ølet igjen, men har ikke avskrevet lambik-øltypen helt enda.

Jeg gir dette ølet 49 av 100 poeng.

Edit 27.11.2010: Jeg har lært dette ølet å like, så jeg er mye mer positiv til dette nå. Hadde nok gitt det ca 75 poeng hvis testen hadde vært i dag.

Pris: 55,30
Hvor: Vinmonopolet.

4 kommentarer:

 1. Savner litt ang. pris og hvor du kjøpte det, polet eller i butikk. Er det noe du kan skrive noe om eller?

  SvarSlett
 2. Alt over 4,7 % blir kjøpt på polet. Tar til meg tipset om å komme med pris. Denne ølen ligger på mellom 40 og 50 kr for 37 cl. Husker ikke eksakt pris dessverre.

  En annen ting man må tenke på når man drikker ufiltrert øl, er at man må være forsiktig når man heller i glasset slik at man ikke får med seg bundslammen.

  SvarSlett
 3. Kunne jo vært import ;) Takker for tips, tror jeg skal prøve det, hørtes spennende ut!

  SvarSlett
 4. Jeg skal være flinkere å skrive hvor man får kjøpt det ølet jeg tester. Skal man kjøpe øl på polet i Bergen, vil jeg anbefale polet på bystasjonen - det har størst utvalg.

  SvarSlett