onsdag 31. oktober 2012

Noen tanker rundt juleøllanseringen - utenfor Oslogryta

Det er kjedelig å være bosatt nordafor Dovre i disse juleøllanseringstider. Her oppe har vi verken fått juleøl fra Kinn, Nøgne Ø eller Haandbryggeriet. Og spørsmålet er om vi i det hele tatt får noe.

Det som er saken er: Alle Vinmonopol får tildelt ett gitt antall øl av hver juleøl. Alle Vinmonopol kan bestille opp mer, men av solidaritet så bestilles det bare opp det som er forehåndstildelt  Det er en god tanke, som dessverre ikke funker i praksis. Nå som Vinmonopolet har åpnet for forhåndsbestilling av juleøl for kunder, og siden all øl må innom et lager på Oslo først, så kan Oslo-polene ta fra kvoten til for eksempel Trondheims-polene når de har tømt sitt lager, for det er jo kunder som bestiller. Og når øl ligger på lager, kan det selges. Veldig synd for oss, men veldig hyggelig for ølelskerne i Oslo som kan kose seg med årets julebrygg fra blant annet disse tre nevnte bryggeriene.

Jeg håper imidlertid at det kommer opp noen øl til oss, men jeg tør ikke håpe på noe.

Hva må til for at Vinmonopolet klarer å levere juleøl lengre nord en Sinsenkrysset? Jeg undres, og er svært skuffet over håndteringen i år, som i fjor. Det må bli en annen ordning på det. Hva tenker dere?
Kjør debatt!

EDIT:
Det kan være at jeg har gått litt kraftig ut her, men jeg synes at det er svært beklagelig at ikke varene kommer opp hit til avtalt tid. Jeg skal la tvilen komme de til gode, og ser frem til at jula kommer til Trøndelag snart òg.

Litt ny informasjon fra Vinomonopolet.


  • Vinmonopolet Hei, det er dessverre en del juleøl som ikke har vært klar for bestilling for butikker som får varer fra vår leverandør i Trondheim. Dette skal være klart fra fredag 2.november. Så juleølsituasjonen blir snart bedre i Trondheim og nordover. Hilsen fra Eirill, kundesenteret
  • Tommy Holen Helland Håper det. For jeg håper ikke det er slik jeg skisserer på bloggen. Har hørt at det er slik, eller tar jeg feil?
  • Vinmonopolet Hei igjen, forklaringen er slik jeg beskriver i første innlegg. Send meg en e-post på kundesenter@vinmonopolet.no med øltypene dere savner så skal vi sjekke med Trondheimsbutikkene. Første dag for bestilling av juleøl er likt for alle våre butikker fra nord til sør og Vinmonopolet leverer ikke varer selv til våre butikker, slik at oppfatningen om at Nord ikke prioriteres av oss stemmer heldigvis ikke:-) Ha en superduper kveld! Hilsen Eirill


En mail fra Vinmonopolet.

Her har det vært litt tull dessverre, men nå ser det ut til å løse seg. Jeg har snakket med Vectura i Trondheim for å spørre om hvilke juleøl de nå får inn. Dette kommer nemlig inn til lageret dems i dag, og de har enda ikke fått alle varene, så de venter på flere leveringer i løpet av dagen. Men så lang så bekreftet de at de hadde fått inn juleøl fra Haandbryggeriet, Nissefar, Nissemor og Bestefar.

(...)

Med vennlig hilsen
Christian

AS VINMONOPOLETJeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat.

1 kommentar:

  1. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    Giaonhan247 chuyên dịch vụ vận chuyển hàng đi mỹ cũng như dịch vụ ship hàng mỹ từ dịch vụ nhận mua hộ hàng mỹ từ trang ebay vn cùng với dịch vụ mua hàng amazon về VN uy tín, giá rẻ.

    SvarSlett