fredag 22. februar 2013

Øltest: The Fundamental Blackhorn, Imperial Stout, 11%

Hornbeer er et dansk mikrobryggeri som ligger på en gård i utkanten av Sæby i den nordlige delen av Lejre. Mikrobryggeri drives av Jørgen Rasmussen, - bror av tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen - og hans kone Gundhild Rasmussen, og ble etablert 07.05.2008.

Bryggeriet brant ned i august samme år, og bryggeriet måtte da brygge sitt øl fra andre bryggerier til høsten 2009 da de endelig hadde fått bygd opp et nytt bryggeri.

Når jeg heller ølet i glasset ser det ut som den mørkeste og seigeste oljen. Nydelig. Ølet har et nydelig sjokoladefarget skum, og en aroma av sjokolade, honning og kaffe. Når jeg får det i munnen får jeg en god fylde og smak av kaffe, eik og sjokolade, med litt honning i ettersmaken. Det her er et fantastisk godt og fyldig øl, som tar deg med på en smaksreise utenom det vanlige, det eneste jeg kan trekke på er at det honningen blir litt for anonym. Nytes sammen med sjokolade med 80% kakao eller til en ostetallerken. Dette ølet, som ble kåret til årets ølnyhet i Danmark i 2011, nytes når ølet er  12-15 grader. 

Nu synes vi, at tiden er inde til denne øl. Her er tale om er kraftig stout på 11% med coffeemalt, choclatemalt, black malt og honning. Vi har humlet til 120 IBU, vi har tørhumlet og lagret den med egetræ og valnød. Nu synes vi, at den har lagret tilstrækkeligt, så nu skal den på flasker. Hvad den smager af ? Dem der har smagt den, siger kaffe, lakrids, honning, eg og valnød. Men døm selv. Valgt som den bedste øl til ølfestival i Valhal i Frederiksund, 2011. Blackhorn har i alt vundet 2 x Valhal, 2 x Stockholm Årets danske ølnyhed 2011 og sølv ved "VM" i øl - World Beercup, Californien.

Poeng: 99 av 100

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar