fredag 3. desember 2010

Juleøl-test: Berentsens Brygghus, Jule Avec, 9%

Da fant jeg ett av de avec-øl jeg skal kose meg med i mellomjula. Nydelig god. Ser at jeg har valgt bare gode øl denne førjulstiden, men det er faktisk mye godt norsk øl der ute så det er ikke rart.

Dette er et smakfullt, mørkt og aromatisk øl som bør/må drikkes av et stort cognac-glass, eller trapiest-glass for best mulig helhetlig opplevelse av ølet.

Første slurk ble en smule besk for min del, men når man ble fortrolig med den smaken, så gav det faktisk det lille ekstra til ølet i sin helhet. Det er et søtt øl som passer til multekremen, eller alene når julegavene skal pakkes opp på juleaften.

Alt i alt et øl som fortjener en plass i hvert et hjem denne julen

Poeng: 90 av 100
Pris: 41,20 + pant
Hvor: Vinmonopolet

5 kommentarer:

 1. Gode testar, Tommy. Eg har vore på vent med juleølet i år, sidan eg har hatt behov for å vere i køyrbar stand.. Men eg har fire flaskar med Ægir sitt polbrygg og et par Nissefar i kjellaren. Og ein Nissefar frå 2007, trur eg det var. Lurer på å drikke den i kveld.

  Uansett skal eg prøve denne etter denne testen din. Drakk han på Cardinal i Stavanger i for-fjor og like han godt då. Ellers er eg fan av bryggeria i Egersund, så berre det trekk opp. Nøgne Ø sin God jul skal også drikkast. Har vel ei flaske med det frå i fjor, og ei flaske Underlig jul frå i fjor. Særleg sistnemde utviklar nye, spanade nyansar når den står ein stund.

  SvarSlett
 2. Takk for tilbakemelding Steinar. Kommer nok til å la noen av Ægirs juleøl stå til neste jul.

  Det kommer en ny test eller to i dag òg.

  SvarSlett
 3. Nissefaren var frå 2008, og hadde ikkje hatt vondt av to år i kjellaren, for å seie det slik. Fantastisk!

  SvarSlett
 4. Avecen er kjøpt og står og godgjer seg i kjellaren. :)

  SvarSlett