fredag 11. februar 2011

Øltest: Nøgne Ø, Dark Horizon 3. edition, 15,5%

For å hylle min andre sønn, kjøpte jeg Nøgne Ø's Dark Horizon. Og det var verdt hver eneste krone! Fy flate for et øl. Dette blir en kort anmeldelse.

Ølet er svart, fyldig, nydelig og søtlig. Smaker mye! Blant annet sjokolade og kaffe. Det står på flaska at ølet er "Dark, rich and................?" Man må rett og slett smake det selv.

Anbefales på det sterkeste! Ølet får bloggens høyeste poengsum.

Poeng: 100 av 100
Pris: 99,90
Hvor: Vinmonopolet

11 kommentarer:

 1. Selvfølgelig anbefaler du det på det sterkeste, det har tross alt et alkoholinnhold på 15,5% ;-)
  Har forøvrig 2 stk stående selv, men har ennå ikke funnet en god nok anledning til å åpne en.

  SvarSlett
 2. 100 av 100 til DH3 ja. Enig i at det er et godt øl, men spent på hva du gjør med Red Horizon. Må jo sprenge skalaen. Høyere alkoholprosent er det også. :)

  SvarSlett
 3. Carl Christian: Det er problemet. Jeg vet ikke når jeg møter det beste ølet. Så jeg følger nuet. Det beste ølet jeg har smakt til nå..... - skalaen. ;)

  Storemy: Et lite ordspill der ;) Det finnes ikke noe bedre anledning enn å få enn sønn. Så du må bare produsere ;)

  SvarSlett
 4. Enig i denne. Dark Horizon er et helt nydelig øl! Jeg har bare smakt DH2 og DH3, men alle sier at DH1 er den beste. Jeg bryr meg ikke. DH 2 og 3 var mer enn gode nok!
  Flott bilde, forresten!

  SvarSlett
 5. Det er, om jeg skal si det selv, et veldig bra bilde ;) Var heldig, og flink, der.

  DH3 er et øl som dessverre ikke kan beskrives i detalj - det må oppleves. Har ikke smakt DH1 eller 2, men DH3 er, som du sier Kjempetorsken, et meget godt øl som må prøves.

  SvarSlett
 6. I min verden er Dark Horizon First Edition et 100-øl, men for å ha litt å gå på, gir jeg det 98 (4,9 på Ratebeer). DH1 er det beste ølet jeg har smakt (har 2000+ å sammeligne med). DH2 er også veldig god, men ikke så balansert som DH1. 92 poeng. DH3 er litt i søteste laget (sterkt beslektet med Sweet Horizon), men selvsagt et veldig godt øl (i små mengder). 86 poeng (tilsvarer 4,3 på Ratebeer-skalaen; noe som er en høy karakter).

  Mikkeller Bar i Købehavn har fortsatt noen flasker DH1 igjen. Verdt turen alene;-)

  Hadde DH1 vært utilgjengelig, hadde jeg selvsagt ikke skrevet denne kommentaren.

  SvarSlett
 7. hehe... Jeg var litt "så-der" når jeg skulle skrive 100 poeng - for nå må jeg jo sprenge skalaen hvis jeg finner et bedre øl. jaja. Får så være. Kanskje jeg skal ta meg en tur til Køben og Mikkeller Bar. Blir du med?

  SvarSlett
 8. Jeg er med til Mikkeller Bar!

  SvarSlett
 9. Jeg har smakt DH2, DH3, DHred og DHsweet. Dette er øl som er av ypperste klasse! Men hittil har ingen klart å overgå DH3.

  SvarSlett
 10. Jeg tror jeg synes DH1 må være verdens beste øl. En utrolig kompleksitet, men likevel ikke for søtt. DH2 er også utrolig godt, men når ikke helt opp til DH1. DH3 har jeg et par flasker av, men har ikke funnet noen god anledning enda. Sweet Horizon liker jeg ikke, den er for søt og klebrig, og venner av meg som har smakt DH3 sier at den også er mer i retning av Sweet Horizon enn de tidligere. Det høres jo ikke bra ut. Red Horizon, derimot, er et nydelig øl. Gleder meg allerede til DH4!

  SvarSlett
 11. Hei
  Har et par DH1 stående.
  Noen som kan fortelle meg hvor lenge de kan stå og hva som er optimale lagringsforhold?

  SvarSlett