lørdag 22. desember 2012

Ølfest på Samfundet!
I høst hadde Daglighallen på Samfundet store ambisjoner om å få studentene i Trondheim mer 
ølengasjert, så de arrangerte en Ølfest i Edgard, Klubben og Knaus. Her hadde de fått besøk fra blant annet Nøgne Ø, Lervig, Ringnes, Beer Enthusiast med blant annet Kinn og Midtfyns Bryghus , og ikke nok med det så hadde fått inn mange typer med flaskeøl blant annet helle singel hop-serien til Mikkeller. 

Jeg var innom fra kl 17 og utover kvelden, og fikk med meg et foredrag av Kristian Berger fra Ringnes om Brooklyn Brewery fra New York og Anders Coopers foredrag om Kinn bryggeri fra Florø. 

Utover disse to foredragene hadde òg Lervig, Nøgne Ø og Midfyns Brygghus foredrag. 

Kristian Berger
Anders Cooper
Kristian Berger holdt på en times tide, der han tok oss igjennom mange forskjellige og spennende øl fra Brooklyn Brewery. Et lærerikt og spennende foredrag med mye godt drikke. 

Kinns vikarbrygger, Anders Cooper (som for øvrig starter opp sitt eget bryggeri i Trondheim over jul), snakket om den unike bryggeprosessen som man har på Kinn. Der gjærer man i åpne gjeringskar, og høster av gjæren slik at man kan bruke den samme gjærstammen flere ganger. Som siste foredragsholder var stemningen i taket, og kanskje ble flyten i foredraget forringet av det. I det hele et greit foredrag om bryggeriprosessen og vi fikk smake mange gode øl fra Kinn. 

I lokalene var det mange nysgjerrige studenter, og en og annen ølkjenner. Jeg snakket en del med de som stod på stand, og de var overveldet over hvor mange gode spørsmål som kom og at det virket som publikum var svært interessert til å vite mer om øl, og ikke bare drikke for å bi fulle. 


Konseptet med å ha det over to etasjer med god gjennomstrømning, gjorde at det ikke føltes fullt ut og man kunne ta seg god tid på alle standene og snakke om øl, og bryggeriprosess. Dette virket som om alle satte stor pris på. 

Jeg vil takke de som arrangerte Ølfest 2012 for et fantastisk opplegg og vel gjennomført arrangement. Jeg gleder meg allerede til Ølfest 2013! Godt jobba Daglighallen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar