tirsdag 31. mai 2011

Øltest: Mikkeller Beer Geek Breakfast #357 7,5%


Dette ølet har jeg testet før, men til glede for nye lesere legger jeg den ut på nytt her.

Mikkeller er historien om to unge hjemmbryggere som på få år gikk fra hjemmebrygging på kjøkkenet til dansk, og internasjonal, anerkjennelse. Denne suksessen skyldes tildels Vesterbro-bryggeriet sitt fokus på å skape et øl der kvalitet alltid kommer foran kvantitet. Kort og godt et kompromissløst øl.

Bryggeriet har som mål å utfordre de danske smaksløkene med intense smaker, og inspirasjonen er funnet på den andre siden av dammen der amerikanske bryggerier er ikke redd for å bryte alle regler. (www.mikkeller.dk)

Dette brygget er brygget på lisens hos Nøgne Ø, og er en nydelig og smaksrik stout. Den er beksvart som vinternatten og har et lett, men høyt skum grunnet den store kullsyremengden. Ølet lukter av kaffe og tjære, mens smaken har de samme aromaene men også et hint av lakris og sjokolade. Munnen fylles av en god fylde og avsluttes med en god kaffesmak.

Vil sitere etiketten: "Morgenmaden er dagens vigtigste måltid, siger mange, og hvis man er ølnørd findes der ingen bedre måde at starte dagen på end med en kraftig, kompleks morgenstout. Den unikke blanding af havre og kaffe giver denne øl stor fylde og kraft samtidig med, at kaffen skaber en god balance."

Håper på at Vinmonopolet tar affære og bestiller inn flere sorter øl enn denne fra Mikkeller, for dette er et bryggeri man blir glad i.  

Poeng: 79 av 100
Pris: 69,90
Hvor: Vinmonopolet
Test nr: 107


Se hva Kjempetorsken mener her, og StoreMy her

3 kommentarer:

  1. Problemet er nok, som vanlig, ikke Vinmonopolet men importøren. Vinmonopolet søker jo tendere på det de ønsker, og så må importøren svare med aktuelle øl. I dette tilfelle er det Nøgne Ø. Så får vi se, Vinmonopolet etterspørr et øl som bla denne kan passe til, vi får se om de får inn vareprøver...

    SvarSlett
  2. Det handler også om at flertallet av Mikkeller-ølene er små spesialbatcher som ikke kan tilfredsstille annet enn spesialpolenes krav til stabile leveranser...er ikke mange Mikkeller-øl som laget jevnt og trutt; dette er en av dem.

    SvarSlett
  3. Takk for informasjon. Jeg er i hvert fall glad for at jeg fikk testet 9 av Mikkellers øl på en kveld! Det var stas.

    SvarSlett