onsdag 23. mars 2011

Øltest: Atna, Nakenbad, økologisk pils, 4,5%


Dette er mitt først brygg fra Atna, og da er det på sin plass å skrive noen ord om bryggeriet i Østerdalen. 

"Vi er et fribryggeri, med andre ord - selvstendige, og det passer oss godt. Det ligger til folk å være selvstendige her oppe i Atndalen. Vi som driver bryggeriet har gode røtter til de rike øl- og mattradisjonene i heimtraktene. I gamle dager lå det skysstasjon på Atna, og da var det mange som gledet seg til en stopp for å få seg en matbit med godt å drikke til.
Vi er ivrige til å fiske og jakte, og rundt på gårdene går det bufé vi får herlig mat fra. Målet vårt er å brygge et rent og friskt øl som passer til norsk tradisjonsmat. I årene som kommer skal vi lete etter villmarkssmaken i traktene rundt oss - den vil du bli godt kjent med og derfor sier vi at det er spor av villmark i brygget vårt."

Dette ølet er brygget på økologisk malt og humle, samt det reneste villmarksvann. Dette er en ufiltrert pils noe som vises klart på ølet. Det er grumsete og har et lett fint skum. Den sterke humlelukten og humlesmaken, til å være pils, gjør at den minner om en lett IPA. Positivt. 

Dette ølet er deres bestselger, noe jeg kan skjønne. Ølet er friskt og godt, og passer fint som en forfriskning eller som matøl, i stedet for din vanlig pils. 

Vil du lese intervju med bryggeriet finner du det hos Kjempetorsken

Poeng: 69 av 100
Pris: 78,-
Hvor: En pub i Skostredet, Bergen 


4 kommentarer:

 1. Atna er ikke på Toten, men i Østerdalen

  SvarSlett
 2. Takker, og det er herved forandret.

  SvarSlett
 3. Verdens beste øl, er litt patriot.. De har også flere varianter som jeg kan anbefale.. Tar du først turen til vakkre Atna vil jeg anbefale en tur på Glopheim kafè, den er 50-talls innredet fra top til tå, de servere deilige winerbrød og har en liten butikk med et lite utvalg av gamle leker mm..
  Ikke minst er østerdalen verdens vakkreste dalføre:)

  SvarSlett
 4. Atna er et godt øl, men ikke verdens beste ;) Jeg får ta turen innom Atna når jeg er på gjennomreise en gang. Takk for tips :)

  SvarSlett