onsdag 20. april 2011

Øltest: Nøgne Ø, Sunturnbrew, 11%

Denne ølen har mye røyklukt og -smak. For mye etter min smak. Dette er som å drikke en snill whisky - både på smak og alkoholprosent. Og jeg liker i utgangspunktet ikke whisky. Altså dårlige odds fra første slurk.

Hvis jeg skal prøve å se bak røyksmaken så er dette et veldig godt brygg. Det er har en veldig fin og mørkebrun farge med et lett, nærmest fraværende, skum. Lukten bærer, som sagt, preg av røkt malt - og bare det. Ølet er veldig fyldig og er god i munnen - helt til røyksmaken tar helt overhånd.

Jeg er heldig som kan ha egne og uavhengige bemerkninger når jeg tester øl. Dette ølet hadde blitt veldig bra, mener jeg, hvis de hadde byttet ut den røykte malten, men da har det blitt et helt annet øl og ikke nytenkede slik Nøgne Ø ønsker å være. Dette ølet traff ikke meg så derfor kommer dette ølet til å få dårlig karakter, men kan trygt anbefales til personer som liker røyksmak i drikken sin,.

Poeng: 45 av 100
Pris: 84,90
Hvor: Vinmonopolet
Test nr: 128

6 kommentarer:

 1. Her er vi nok uenige. Gi røykt sort øl en sjanse til, med f.eks. Mikkeller Black Tie eller en Aecht Schlenkerla Rauchbier Marzen. Nam nam.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, og nå driver Helland eget ølutsalg i Trondheim hvor han kan få inn både Schlenkerla Helles Lager 4,3 % og Schlenkerla Krausen Rauchbier 4,5 %, om han vil. Mjød Engros kan hjelpe til med det.

   Slett
 2. Det er bra at vi er uenige, og at det er så mange typer øl at det må bli uenighet om de forskjellige smakene.

  Jeg skal selvfølgelig gi røkt sort øl en sjanse til. Det gjorde jeg med lambic, og det et gav positivt utfall i fordel lambic.

  Takk for tips til øl, jeg skal se om jeg får testet de en gang. God påske!

  SvarSlett
 3. Jeg har smakt en del rauchbier etter hvert, og denne likte jeg ikke. Min favoritt er fra det tsjekkiske bryggeriet Kocour, men også brewpuben Siebensternbräu i Wien har en lekker rauchbier. Ächt Schlenkerla Rauchbier Märzen er ok, men røykemakrellaromaen den har er dessverre ikke noe for meg.

  SvarSlett
 4. Enig angående Lambic. Den øltypen har gått fra kategori "udrikkelig" til "spennende og utfordrende" i løpet av 3-4 øl.
  Ang. Rauchbier, når det kommer til øl fra Bamberg, vil jeg anbefale Brauerei Spezial. Deres øl har dog en smal distribusjon. Ächt Schlenkerla har også en røkt hveteøl som er spennende.

  SvarSlett
 5. Fikk et øyeblikks inspirasjon:
  http://beer-is-the-new-wine.blogspot.com/2011/04/bamberg-europas-lhjerte.html

  SvarSlett