søndag 20. mars 2011

Ølduell: Hansa pils vs. Dahls pils, 2*4,5%

Før jeg starter denne testen vil jeg bemerke at jeg er trønder og Rosenborg/Dahls-supporter - så denne testen kan fort bli en "liten" smule subjektiv ;-)

I dag, søndag 20.03. Braker det løst for fult i Tippeligaen 2011, og første storkamp er Brann - Rosenborg på Brann Stadion. I den anledning tenkte jeg å  spå utfallet av kampen i øl. Foran meg står Dahls på boks og en liten Hansa flaske - bare her ser vi hvem som har mest å by på.


Sant nok så er flaskeøl hakket bedre enn boksøl av fra samme bryggeri, men i dag er det størrelsen som teller.

Dahls'n er et lite hakk lysere enn Hansa sin pils, mens Hansa er hakket mer bittert enn Dahls som på sin side er en søtere pils. Begge pils er helt greie tørstedrikker, og som et øl man konsumere mange av før, under og etter fotballkampen - hvis du ikke skal på Stadion da. Da må du nøye deg med å drikke de før og etter.

Helt til slutt vil jeg si at, i følge denne testen, så kommer Rosenborg til å vinne knepet over Brann. Dette fordi trønderene gir litt ekstra fylde og god-smak i pilsen, enn bergenserene sin bitre, og noe beske smak. Ikke ulikt trøndere og bergensere generelt :)

Altså: Borteseier.

Poeng: 56 - 60 av 100
Pris: 15-25,90 kr + pant
Hvor: dagligvarehandelen/Bunnpris

2 kommentarer:

  1. Siden dette ble gjort av en trønder, som er "oppvokst" med Dahls kan spådommen betraktes som Uavgjort ;-)

    SvarSlett
  2. Og da sannheten kom frem, var det ingen tvil: Brann knuste fortjent Rosenborg!

    SvarSlett