fredag 9. september 2011

Ølinfo: Ølfestivalen 2011


22. oktober 2011 er det ølmesse med feiring av oktoberfest i Nærbøhallen utenfor Stavanger. 


For mindre enn to år siden arrangerte Jæren Ølklubb sin første ølmesse. Dette ble en stor suksess, og det ble bestemt at en slik messe skulle arrangeres annet hvert år. Nå er det endelig tid for ølmesse på Nærbø igjen, med mange hete navn.

I år har følgende bryggerier og virksomheter meldt sin ankomst:
Foruten disse bryggeriene og virksomhetene kommer lokale hjemmebryggere til å brygge øl, og Petter Nome fra www.drikkeglede.no skal være konferansier.


Målet med ølmessa er å vise det store mangfoldet i ølets verden; øl er mye mer enn pils.

Det koster 300 kroner å komme inn. Prisen inkluderer 10 poletter, smakeglass og programblad. En smaksprøve koster én polett (med unntak av noen eksklusive øl som kan koste mer).

Det vil også i år bli foredrag. 
Eddie Szweda fra Midtfyns Bryghus vil snakke om om den danske ølrevulusjonen de siste 8 årene, og Midtfyns rolle i det hele. Spennende saker!
Petter Nome vil snakke om øl som en del av norsk (og europeisk) kultur, den nye ølbølgen og utfordringen i forhold til norske myndigheter og konkurransen med vin og sprit. 
Aldersgrensen for hele festivalen er 20 år.
Billetter kan kjøpes på nettsidene til www.jølk.no, eller i døra messedagen.
Om kvelden er det oktoberfest med ompamusikk, seidel, matservering og servitører i lederhosen. 
Dørene åpnes klokka 20.00. Billetter til oktoberfesten kjøpes separat.
Jeg håper å se deg/dere på Nærbø 22. oktober!

PS. Lervig har brygget et helt nytt øl i anledning ølfestivalen på Nærbø. «Nærbøl Pale Ale» kan kjøpes hos Vaaland Ølutsalg på Bryne, på ølutsalget på Nærbø og på Nærbø Handelslag. Ølet slippes midt i september.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar