"Hanne på Høyden" er et spisested på "Høyden" i Bergen ved siden av det samfunnsvitenskaplige fakultet. Hun bruker bare kortreiste, og dermed lokale, ingredienser, og lager fantastisk god mat. Denne våren har hun fått det for seg at det er altfor langt til nærmeste lokale mikrobryggeri, så hun gjorde like godt kjøkkenet om til et midlertidig lite hjemmebryggeri. Med hjelp av Kristiania Haanbryggerlaug ble resultatet denne IPA'en og en havrestout som kommer i salg i løpet av denne helgen.
Denne IPA'en er en mørk, kobberfarget og ugjennomsiktelig øl. Den er snill på smak til IPA å være - altså ikke så mye humlepreg - men har en fin balansert aroma fra humlen. Ølet avsluttes med en god karakteristisk bitterhet, men en noe tørr og ullete ettersmak kommer inn etterhvert. IPA'en har en smak som jeg ikke helt får tak på, men den er god. Kan det være aprikos?
En negativ faktor er at prisen er noe stiv til å være et hjemmebrygg på en 0.33 flaske.
Poeng: 63 av 100
Pris: 119,-
Hvor: Hanne på Høyden
Test nr: 116
Flott anmeldelse Tommy - jeg skal ta en tur innom og smake på stouten i løpet av helgen hvis jeg får sjans. :-)
SvarSlettMå bare arrestere deg litt for denne setningen: "Den er snill på smak til IPA å være - altså ikke så mye humle (...)".
Det er ikke alltid at heftig bitterhet = mye humle. Forskjellige humletyper gir forskjellig smak og bitterhet, og ikke minst kommer det an på hvor mye humle man har i brygget fra børjan av ("boil hops/wet hops", som gir mye bitterhet fordi de ligger og godgjør seg lenge i brygget) og hva man har oppi etterpå for aromaens del ("dry hops", som er store "teposer" man dypper oppi en kortere periode for å få masse smak men ikke så mye bitterhet).
Er ingen hjemmebrygger, men har plukket opp dette i løpet av en del øldrikking og øl-nerding på nettet, hehe... ;-)
Men god IPA dette ja! Prisen er nok mest pga. det begrensede opplaget, da de er mer interessert i å selge den til dedikerte ølelskere som deg og meg enn som "dusinvare". :-)
Stian
Takk for god, konstruktiv og hyggelig tilbakemelding. Ang bitterheten/smak/humle så er jeg nok litt fersk i gamet enda, så takk for litt opplæring ;)
SvarSlettJeg tar nok turen òg for å teste ut havrestouten så fort jeg får mulighet, og da kommer også den som en anmeldelse her.
Tommy
Jeg skrev heller (....)humlepreg (....) For det er det jeg mener.
SvarSlettT
Hei
SvarSlettFlott med konstruktiv tilbakemeldinger.
Etterhvert håper jeg at vi får til brygging med einelåg og andre ville urter, en skikkelig Vossa brygger får ta turen å brygge med oss, så blir det vel tradisjonell testing når brygget er brygget.
Prisen skal være høy, og selges til spesielt interesserte.
Havrestauten er ikke ferdig ennå, den må modnes.
Vårt hjemmebrygg, harvestaut og Lemkhuls last, er satt til side til Vanøs medlemmer, det samme vil nytt brygg: "Ferdingand Brun" og "innerst i sjelen".
vi har nå kun Lemkhuls last igjen til Vanøs smaking. Alt annet er solgt.
Vanøs medlemmer vil få spesial pris, husk å gi beskjed.
Hanne Frosta
Hanne På Høyden
Takk for tilbakemelding Hanne. Jeg gleder meg til å teste ut dine neste brygg. Skjønner at prisen er så høy hvis du vil at folk som oss skal drikke det. Jeg skal være ærlig - det hadde vært kipt hvis den hadde vært utsolgt når jeg skulle kjøpe den.
SvarSlettSynes jeg leste på vinkartet at Havrestouten skulle komme denne helgen? Trenger den mer tid?
Stå på videre Hanne! Dette kommer til å bli knallbra!
Hadde den gleden av å ta turen innom i går kveld og her er hva jeg noterte ned:
SvarSlettLehmkuhls Last
Utseende: 6
Aroma: 10
Smak: 6
Ettersmak: 8
Totalinntrykk: 7
Grumsete utseende trekker ned. Aroma av krydder og urter, som sammen med bitterhet fyller nesen med behag. God fylde, men smaken forsvinner for fort. Ettersmaken kommer sent, men godt med langvarende bitterhet.
For å være en nykommer er dette absolutt akseptabelt, med 75p av 100p. Ser fra til fortsettelsen!