torsdag 23. august 2012

Ølturisme: Fra Holo Gardstun via Ægir, Balder og Fossen Bryggeripub til Kinn - Del 2

Neste bryggeri på veien vestover er Ægir Bryggeri. De åpnet opp i 2007 og er det første store bryggeriet som startet opp i Sogn og Fjordane. I sine 5 leveår har de hatt en formidabel utvikling fra sin start i 2007. Vi har hentet salgstall fra 2009 og frem til prognosen for i år og vi ser en markant økning fra år til år. Bare se her:


2009: ca 75.000 liter øl
2010: ca 125.000 liter øl
2011: ca 202.000 liter øl
2012: forventet ca 350.000 liter øl.



Og i slutten av juni var de igang i nytt, bedre og større bryggeri litt lengre oppe i Flåmsdalen. Grand Opening var den 30. juni med stappfullt hus, og kranene og grillen gikk for fullt!

Litt tørre fakta: 
Bryggeriet brygger nå 4 brygg på 3500L på 16 timer.
De har 6 gjæringskar på 7000L
Så potensielt kan de brygge mer!

Det er fantstisk å se at folk som Evan tør å satse så stort på et så lite sted som Flåm. Her har mange noe å lære. Jeg fikk meg en hyggelig omvisning og samtale med Evan selv før han måtte finpusse på bryggeriet og jeg ble overlatt til den splitter nye logistikkansvarlig, Brynja Sassoon, på Ægir. Etter en hyggelig samtale med henne og etter at Evan hadde hentet en flaske av det aller første brygget som har gått hele veien fra maltmølla til korking på det nye bryggeriet, tok jeg turen ned til Flåm sentrum for å få med meg litt av turistmølla.  Les et tidligere gjort intervju med Evan her




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar