torsdag 31. mars 2011

Øltest: Mikkeller, Beer Geek Breakfast, 7,5%


Mikkeller er historien om to unge hjemmbryggere som på få år gikk fra hjemmebrygging på kjøkkenet til dansk, og internasjonal, anerkjennelse. Denne suksessen skyldes tildels Vesterbro-bryggeriet sitt fokus på å skape et øl der kvalitet alltid kommer foran kvantitet. Kort og godt et kompromissløst øl.

Bryggeriet har som mål å utfordre de danske smaksløkene med intense smaker, og inspirasjonen er funnet på den andre siden av dammen der amerikanske bryggerier er ikke redd for å bryte alle regler. (www.mikkeller.dk)

Dette brygget er brygget på lisens hos Nøgne Ø, og er en nydelig og smaksrik stout. Den er beksvart som vinternatten og har et lett, men høyt skum grunnet den store kullsyremengden. Ølet lukter av kaffe og tjære, mens smaken har de samme aromaene men også et hint av lakris og sjokolade. Munnen fylles av en god fylde og avsluttes med en god kaffesmak.

Vil sitere etiketten: "Morgenmaden er dagens vigtigste måltid, siger mange, og hvis man er ølnørd findes der ingen bedre måde at starte dagen på end med en kraftig, kompleks morgenstout. Den unikke blanding af havre og kaffe giver denne øl stor fylde og kraft samtidig med, at kaffen skaber en god balance."

Håper på at Vinmonopolet tar affære og bestiller inn flere sorter øl enn denne fra Mikkeller, for dette er et bryggeri man blir glad i.  

Poeng: 79 av 100
Pris: 69,90
Hvor: Vinmonopolet
Test nr: 107

2 kommentarer:

  1. Vesterbro bryggeri?

    SvarSlett
  2. Det snek seg inn en bitte liten skrivefeil. Det skal være "Vesterbro-bryggeriets".

    SvarSlett