lørdag 18. juni 2011

Øltest: Innis & Gunn, Oak Aged Beer, 6,6%

Innis & Gunn-ølet ble oppdaget helt ved en tilfeldighet ... 

I 2002 besluttet ledende whiskey produsent William Grant & Sons å lage et øl-ferdig whisky. Den kjente bryggeren, Dougal Sharp, fikk i oppdrag å utforme et spesielt øl der ølet skulle sette et jevnt og ølete karakter til bourbon-fatene. Dette ville i sin tur sette smak på modning av whiskey (port- og sherry-ferdig whisky er laget på samme måte).

Et unik, maltet, skotsk øl ble produsert. Dette var plassert i tønner i 30 dager, før det ble kastet for å gi plass til whisky.

The Ale Cask Whisky ble en stor suksess, og det var bare mange måneder senere, etter at tusenvis av liter øl hadde blitt brukt og kastet i renna, at Dougal fikk en telefon som skulle forandre alt.

Ved tømming av tønner og ved at de gjennomførte en analyse av ølet, hadde personalet på Distillery oppdaget at det hadde blitt fullstendig forvandlet i sin tid lagret på eikfat - en høyst uventet, men velkommen oppdagelse.

Ølet ble deretter smakt av bransjeeksperter og scoret en fantastisk 9 av 9! I august 2003 ble Innis & Gunn Oak Aged Beer lansert til en tørst verden, og ingen har sett seg tilbake siden.

Og navnet Innis & Gunn? Det er mellomnavnet av grunnleggeren, Dougal og broren Neil. (Kilde)

Ølet har en nydelig mørk kobberfarge, med et lett, nærmest ingen, skum. Noe som er vanlig for fatlagrede øl. Det lukter, må nesten si; selvsagt av bourbon og whisky med toner av sødme, vanilje og karamell. Noe som viste seg å være for mye av det gode. Jeg synes det var veldig søtt, nesten litt kvalmende, så jeg synes ikke smaken var så veldig god og ikke til forventningene fra synet og lukten. 

Poeng: 45 av 100
Pris: - 
Hvor: Grøhndahls Flygel- og Pianolager
Testnr 183

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar