mandag 12. september 2011

Øltest: Lervig Aktiebryggeri, Betty Brown, 4,7%

Dette er mitt første øl fra Lervig Aktiebryggeri. Dette bryggeriet startet opp i 2003, etter at Ringnes hadde lagt ned Tau bryggeri og flyttet produksjonen til Oslo. Reaksjonene var selvsagt sterke i Stavanger, og patriotismen levde, slik at det ikke gikk lenge før et nytt bryggeri var på trappene.

Ideen om å starte et nytt bryggeri kom fra fagforeningen ved det nedlagte Tou bryggeri. Ideen ble så lansert til en del av byens ledende utesteder, og da de ønsket å være med var spaden stukket i jorden og Leirvig ble etablert av sju utesteder samt Mack bryggeri i Tromsø, som skulle stå for bryggerikompetansen. i 2 år, frem til 2005, ble alt Lervigølet produsert i hos Mack Bryggeri, men i august 2007 ble all produksjon lagt til Hillevåg i Stavanger. Bryggeriet har i dag et kompakt og moderne produksjonsanlegg med høy produksjonskapasitet.

"En ekte by har en domkirke, et fotball lag i øverste divisjon og et lokalt bryggeri"
- En Stavangerpatriot.  (Kilde)

Så til ølet. Ølet har en fin mørk brunfarge med et lett kaffeskum. Lukter fint av malt, men har òg toner av karamell i aromaen. Fin jevn fylde, der den gode brentsmaken fra maltet ligger fint gjennom hele smaksforløpet.

Lervig sier selv om ølet: Betty Brown er tørre ganers våte drøm – et mørkt, rødbrunt øl med innslag av sjokolade, nøtter og karamell. Perfekt for innekos når sommerregnet pøser ned.
Jeg vil si meg enig. Ikke bare passer det når sommerregnet høljer ned, men også når høststormen uler utenfor vinduet. Det er et godt øl som fortjener hylleplass. Skal jeg utsette noe på det er det litt tynt, men det har nok noe med at det er butikkstyrke på ølet. Hadde vært spennende å få prøvd dette med mer alkoholprosent.

Poeng: 85 av 100
Pris: -
Hvor: Vareprøve fra Lervig
Testnr: 224

Andre blogger om dette ølet: Kjempetorsken, Høyt Skum, 1001 øl, Humle og malt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar