mandag 4. april 2011

Øltest: Sierra Nevada, Pale Ale, 5,6%

Jeg har blitt kontaktet av en ølblogg-kollega, Jørn Idar i Høyt skum, om å gjøre et blogg-innlegg på hans blogg. I den anledning ville jeg dra over dammen å ta for meg en nyvinning på polet. Denne ble tilgjengelig på polet fra 1.mars 2011

I 1979 begynte Ken Grossman bygge et lite bryggeri i byen Chico, California. Hans mål er: å brygge eksepsjonell øl og pils. I dag er Sierra Nevada Brewing Co betraktet som det fremste mikrobryggeriet i USA. Og ølet? Kritikerne elsker det "Blant de beste brygg, hvor som helst i verden." (Kilde)

Ølet er litt grumsete og lukter lett av humle. Smaken er preget av humlen, en premium cascade, og appelsin. Den er frisk i starten, men trenger noe mer fylde i smaken. Bitterheten i avslutningen er noe tørr.

Summasumarum minner dette svært mye en India Pale Ale. Ølet er godt og friskt, men trenger noe mer fylde og fruktighet for å komme helt opp.

Poeng: 71 av 100
Pris: 42,50
Hvor: Bestillingsutvalget hos Vinmonpolet
Test nr: 112

5 kommentarer:

 1. Jeg kjøper alltid denne når jeg er på Systembolaget. En av mine favoritter!

  SvarSlett
 2. Helt klart en god øl, men ikke helt der oppe for min del.
  Gleder meg til å komme til Trøndelag, for da er det ikke så langt til Sverige ...

  SvarSlett
 3. Ser at du gjerne vil ha mer fylde og fruktighet for å komme helt opp, men ikke glem at dette er en pale ale og IKKE en IPA, så da er det meningen at den skal være litt svakere. Så innenfor sjangeren er den veldig bra, men jeg antar at du (som jeg) oftest rater øl etter hvor mye du selv liker den og ikke etter sjanger. Det er derfor det blir ganske skeiv fordeling på f.eks. Ratebeer, der 75% av topp-50-listen er imperial stouts... :-P

  Stian

  SvarSlett
 4. Du har rett i det Stian, og som du sier: Jeg tester ølet etter hva jeg liker, ikke utifra hver ølsort. Det er selvsagt et utviklingpotensiale jeg tenker kan komme frem på denne bloggen etter hvert. Når jeg vet mer om hver enkelt sjanger.

  Tusen takk for konstruktiv tilbakemeldinger. Setter stor pris på det!

  T

  SvarSlett
 5. Jeg prøvdedette ølet for halvanen uke siden på en pub i Manchester. Soleklart min pale ale-favoritt, og passer perfekt til fish n' chips! Skikkelig laget fish n' chips så klart.

  SvarSlett