fredag 24. juni 2011

Ølinfo: International Beer Day endelig til Norge!


I år arrangeres International Beer Day (IBD) for femte gang, og endelig kan vi i Norge delta i feiringen. 5. august vil ølbarer rundt om i landet sette ekstra fokus på håndbrygget øl, og by på litt ekstra godt øl fra norske håndverksbryggerier, heriblant Nøgne Ø, Kinn, Ægir og Haandbryggeriet, i form av noen spennende fat med håndbrygget øl.
IBD ble startet i USA 2007 for å få venner til å samles for å nyte godt vennskap og godt øl, feire de dedikerte menn og kvinner som brygger og serverer vårt øl og for å ha en felles, internasjonal dag som bringer ølsorter, kulturer og mennesker sammen.

Deltagere på IBD oppfordres til å kjøpe øl til hverandre for å støtte opp rundt bryggekultur, og samtidig rette en takk til de mange bryggere og bartendere som gir oss godt øl. Noe av hensikten med IBD er også at man tar et skritt ut av sin komfortsone, og bestiller øl fra en annen kultur, et annet bryggeri eller en annen ølstil enn den man er vant til, for slik å utvide sin egen ølhorisont.

I Norge er det bloggkollektivet Norske Ølbloggere som står for organisering av IBD. Med på laget er noen av Norges beste ølsteder og bryggerier.

Følg med på den norske International Beer Day-siden for å få siste nytt om eventen og om hvilke puber og bryggerier som er med: http://www.facebook.com/IBDNorge

Vi som står bak Norske ølbloggere er:

Trondheim:
Tommy Helland, Tommys ølblogg
http://www.tommysølblogg.no

Bergen:
Svein Edvard Myklebust, StoreMys Lille Ølblogg
http://storemy.wordpress.com/
Oslo:
Audun Riisberg Paulsen, Humle og Malt
http://www.humleogmalt.com/

Jørn Idar Kvig, Høyt Skum
http://hoytskum.com/

Ove Haugland Jakobsen, 1001 øl
http://altannetennborg.blogspot.com/

Tom Young, Kjempetorsken
http://www.kjempetorsken.com/

Følg norske ølbloggere på Twitter:@nor_olbloggere
og Facebook: http://www.facebook.com/norske.olbloggere

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar