lørdag 16. april 2011

Øltest: Trappistes Rochefort, 10, 11,3%

Dette klosterbryggeriet fra Belgia er ett av 7 trappisest-bryggeri. som jeg har skrevet før så finnes det 6 Trappistbryggerier i Belgia: Orval, Chimay, Westvleteren, Rochefort, Westmalle og Achel og ytterligere ett i Nederland, La Trappe. Trappist er ikke en øltype, men navnet på ordenen som munkene på disse klostrene tilhører. Det er kun de nevnte 7 bryggeriene som kan kalle ølet sitt Trappist-øl og bruke den beskyttede Trappist-logoen. Dessverre er det veldig vanskelig å få innpass til disse bryggeriene, og kjøpe øl rett fra bryggeriet er det bare å glemme. Den eneste muligheten er hvis du kjøper en kasse som du har bestilt en god stund i forveien. For mer informasjon se bryggerienes hjemmesider.

Ølet er beksvart og har et lett fint skum som er tilstede hele tiden. Ølet lukter av nydelig sjokolade og kaffe. Smaken bærer preg av belgisk gjær, sjokolade, kaffe og rosiner og dadler. Dette er et fantastisk stykke håndtverk fra disse belgiske munkene. Et øl jeg definitivt kan anbefale enten som en dessert eller som en nytelse en lørdags kveld. Det eneste jeg savner fra dette ølet er en noe fyldigere fylde, ellers perfekt!

Poeng: 99 av 100
Pris: 69,90
Hvor: Vinmonopolet
Test nr: 124


  

5 kommentarer:

 1. Tror du må satse på å skaffe deg et eksemplar av den sjeldne rasen Westvleteren 12 Tommy...tror den vil bikke ratingen opp til 100; den har akkurat "det lille ekstra"... ;-)

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Vanskeleg å vera ueinig - dette er den beste ølen eg har smakt. Men blant trappistane er òg den midterste Westmalle eksepsjonell.
  -Øystein H. Brekke

  SvarSlett
 4. Jeg håper jeg får kloa i noen Westvleteren snart, for de skal vist være nydelige! Westmalle er òg et nydelig øl, så disse munkene kan sitt håndtverk!

  SvarSlett