torsdag 14. april 2011

Øltest: Ægir, Påskesol, 4,7%

Nå som påsken står for dør, må en ølblogger med respekt for seg selv teste ut bryggerienes påskøl. I min søken etter påskebrygge fant jeg ut at det bare er Ægir, som det eneste norske landsdekkende bryggeri, som har tatt seg bryet med å holde vedlike en god tradisjon med å brygge påskeøl til Norges befolkning - og tusen takk for det Ægir! Jeg ble svært skuffet at hverken Nøgne Ø eller Haandbyggeriet fant det nødvendig å brygge påskebrygg i år.

Men over til Ægirs Påskesol: Dette er et lyst og lett øl, med en god friskhet. Ølet er gyllent som påskesolen og friskt som påskeluften. Dette er helt klart en øl som med fordel nytes i solveggen på hytta etter en liten tur på fjellet.

Anbefales til dere som ikke ønsker å drikke noe annet enn pils. Til dere andre? Prøv det ut dere òg - selvsagt!

Poeng: 79 av 100
Pris: 54,90
Hvor: Meny
Test nr: 122

4 kommentarer:

 1. Dette er ein av dei betre undergjæra som er på marknaden. Gir faktisk ein smak av sommar, så eg skal halda av eit par til dagane blir verkeleg lange òg!

  God påske!

  SvarSlett
 2. Dette var en meget god øl i fjor med en herlig appelsinbismak. Årets utgave virker ikke like spennende fra flaske. Jeg har ikke smakt Påskesol fra fat så langt i år, men magefølelsen sier at den blir bedre enn flaskeølet.

  SvarSlett
 3. Det er et veldig godt øl synes jeg, og Beer Sagas: Jeg tror òg fatølet er bedre enn flaskeølet da flaskeølet er produsert og tappet på et lisensbryggeri i Belgia, mens fatølet har man brygget og tappet i Flåm. Så du kan si at det er to forskjellige øl.

  SvarSlett
 4. Jeg hadde en liten pubrunde i Bergen i går, men jeg fant ikke påskesol på fat hos verken Baran, Kontoret eller Naboen.

  Påskesol fra flaske er i salg flere steder. Jeg er dessverre ikke helt fornøyd med årets utgave. Ja, den er god, men den var bedre i fjor. Ølet er lyst og lekkert, men det virker noe mer ensidig i smaken enn det gjorde i fjor.

  SvarSlett