torsdag 5. april 2012

Øltest: Midtfyns Bryghus, Påskebryg,


Kjennes ut som om dette ølet har fått diacetyl. Det er et biprodukt fra gjær som ikke passer i denne type øl. Det er en søtlig melkearoma og smørkaramell samt lite humlekarakter i ølet. Smaken er søtlig og bitterheten mangler..

Et godt utgangspunkt, men dessverre har det skjedd noe på veien fra Danmark.

Jeg setter ikke karakter, da det blir urettferdig for Midtfyns

Testnr: 321

2 kommentarer:

  1. Det du beskriver høres ut som diacetyl, ikke en infeksjon. Diacetyl er et bi-produkt av gjæringen, noe man ønsker i noen ølstiler men som ikke er direkte ønsket i en pale ale som denne.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei,

      Ser at jeg har vært for raskt ute når jeg har prøvd å "folkeligjøre" ordet diacetyl. Jeg fikser det. Rett skal være rett. Takk for at du sier i fra.

      Slett